So, This is goodbye



Çok zorda kaldığımda gidip gelip aynı kadınları dinleyen bir bünyeye sahip olduğumdan, duymak istediğim erkek seslerinin içimi titretmesi beklentisini taşıyorum her daim.

Birkaç ay önce bir pazar günü, Dino beyler No Kinda Man'i Lale Müldür'le birlikte karşıma çıkarmıştı. Ancak bu şarkıyla gerçek anlamda kurduğumuz bağın farkına yeni yeni varıyorum. İlla ki bişeyler yaşayacak ve ona uygun birkaç nota, güzel bir ses bulacağımı biliyorum ama bu sefer ben kaşındım. İtiraf ediyorum.

Oturup araştırdım, ne kadar melankolik olduklarını test edip onayladım. No Kinda Man hakkında alt metinler edindim. Hissiyatını çözümledim.

Sonra, So, This Is Goodbye... Zamanında olgunlaşmış bir meyveydi. Dalından koparılmalı, bekletilmemeli, tadını çıkarmalı, doyasıya yenmeliydi(Ya da dinlenmeli). Ben hem yedim, hem dinledim.

Bir gece, şehirler arası boşlukları seyreder; benim gibi, uyumayan birilerini ararken... Count Souvenirs başladı. O sırada, omzumda geleceğim uyuyordu. Bir şeyler oluyordu, bekledim...

A pair of shoes
Some old reviews
That you kicked behind the door
A calling card
Is torn apart
And it's wasted on the floor
Some city scene
You're like a preteen
Chasing all the latest news
We're back at home
We fix old radios
Wiping off the dusty tunes

So
Please, please don't touch
Please, please don't touch

I keep it warm
At thirty-four
Like the way it was before
Your favorite shirt
A little dirt
Builds inside the bedroom drawer
'Cause all the paint
And the stains
All the papers and the fumes
They're all of you
They stay alive
And inside the things we knew

So
Please, please don't touch
Please, please don't touch

Empty stalls and shopping malls
That we'll never see again
Hotel lobbies like painful hobbies
That linger on
Time compares us, you feel embarrassed
Like you drive your parent's car
On another road, in another road
Kept in a jar

Junior Boys @ myspace

Junior boys @ web


Junior Boys.No Kinda Man


Junior Boys.Count Souvenirs

I'll hate the day you'll leave..

Hayta Hilkat ve Kalp Hacamat


"Eski grindçılarden kim kaldı lan?" diye girizgah yaparak alemin en harbici köfteci grubundan enstantaneler sunabiliritemiz mevcut. Yolcu yolunda gerek, kalan sağlar bizimdir, vatan millet Fatih'te kardeşlik var o biçim.

Kuaför Cengiz - Mc Türkiye Gibisi Yok


Kuaför Cengiz - Fatih'te Kardeşlik Var


Kuaför Cengiz @ Myspace

Still Ill

Biz daha portakalda vitaminlik durumlardayken yapılıp çığrılan William It Was Really Nothing veya Nowhere Fast şu an bile dinleniyorsa anlıyoruz ki pek bir şeyin değiştiği de yok dünyada... Egosantrik işkillenmelerle şişen balonlar hacim kaplıya dursun, bilgisayar başında çürüyen organizmalar rüzgara işemeceye tam gaz devam.


Kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler...

İskandinav dağ köyünden çıkan harika post rak grubu veyahut nev york down town dan çıkan ambalajlı indie-elektrerö grubunun muhteşem mp3lerini paylaşmaktan gayri çok bir işe yaramıyor müzik bloggerlığı bazen. Sirkülâsyona yardım ederken kendimizi pazarlıyoruz ne kadar bidibidiyiz diye. Zevkler renkler falan fişman. Müzik sadece müzik olsaydı review at night. Apolitizeliğini kutsayıp yaşamın içine savrulan ve değer yargıları abd de tavan yapan dizilerin sosyal ilişkilerine göre temellendirilmiş güruhların bir şeyleri değiştirmek için en azından dalgalar kendi kıyılarına çarpmadan bir şey yapmasını beklemek de saçmalık aslında. İnsan sinirleneceği kişiye bile doğru seçmeli bu günlerde.– günlük stayl- . Giden lambda gitti, kalan sağlar bizimdir veya Tuzla’da ölenler cahil filan ondan ölüyorlar. Türban da yasaklanmış-serbest kalmış kimsenin umurunda olmasa gerek, fuşbol is da only answer, iznt it?

Ceza - Panorama Harem

Sakin kalmazdım, lakin yalnızdım..



Ayben - Benim O


Ceza'yı bir süredir dinlemiyorum. Kendisi artık MTV çocuklarını memnun ediyor. "Doa"ya uyum sağlamasıdan kaynaklı, doğal seçilimde ayakta kalmayı seçiyor ve bunu başarıyor da.

Ama kardeş, abisine pek çekmemiş sanki... Kolera-Sagopa ve Ayben-Ceza ayrımı yapmayı bıraktığım ve ön yargılarımdan kurtulduğum bir anda karşıma Ayben çıktı.
Ayben, Nil ile söylediği "o beni pirenses, peri sanıyooooo" lu şarkının kızsal metaforlarını üzerinden atıp XXL beden kapuşonlusu ve Adidaslarını geçirip kendisiyle yüzleşebilmiş ve nefretiyle(bu samimi bir yaklaşım tabii) karşımıza çıkmış. "Benim o kimseden korkmayan aynen, benim o her yerde korkulan Ayben.." diyor korkusuzca korkarak..
Albümün hissiyatı bu şarkı kadar yerinde değil. Ancak, alanında başarılı isimlerle çalıştığı için "emeğe saygı" baabında bir duruş sergiliyorum. Fazla skrop alamasa da "Benim O", yalın cümleler ve kafiye uyumunda başarılı(istanbul ağzıyla), Ayben ise dimdik ayakta!!

Bu yüzden, unisex MC olmaya çalışan tüm bayan rapçileri seviyorum artık. Ve kırılganlığı bastırılmış "poetry slam"lerin şerefine kadehimi kaldırıyorum. Şerefinize sayın bayanlar!

"Rap ha, ne dersin?"


Dino Bey'in açtığı Poerty Seşıns' kulvarından yörüngeye giren Batı Trakya coğrafyasından kafalara takılan , rap aleminin en kendine bağlayan ve ayrıyetten sınav+kaos zamanı en kafa dağıtan icraatı :

Rhymekillaz ft. Vodka - Whoooa

Ayrıyetten Batı Trakya'lı rapper'ların toplaşmasının tamamının dinlenip/indirilebileceği BTC myspace. Bilginize milginize

dipnot= keşanspor'a başarılar

counter on
blogger