Pessimist Kolostrofobi >>> Söz bizden, müzik sizden

Kimsenin bana "Sagopa ve Kolera dinleme artık, yeter!" demesine kulak asmayacağım artık. Bu güzel insanlar yeni şarkılar yapmışlar, EP çıkarmışlar; üzerine gidip bunu herkes otursun dinlesin diye internete sebil etmişler... Ben de bakıp dinlememişim!
Olacak şey mi?
Değil.
Olmamalı.

Ama geç olsun, güç olmasın. Sayelerinde cuma gecesi oturup tolkşov izledim, rokçu, indi müzisyen tribi çektim. Ne için? Canlı canlı( banttan yayın, ha ha) Kolo, Sago dinlemek için! Kendi bilinçsizliğimle dimağımı kararttığım müziklerden arınıp rapime dönebilmem için!

Cuma gecesi, interwebin kucağında usul usul beni bekleyen o şarkılara ulaşmamla son buldu karanlığım. Sabahında, dağlardaki karlardan temiz bir zihinle mepeüç playa'da teker teker dinlemeye koyuldum:
Bir tanesi( Kolera - Sen Nasıl Bir İnsansın//Kolostrofobi EP) cuma gecesi uykumdan uyandırıldığım sırada rispektibıl Kolo'nun ağzından dökülen sözlere yarenlik eden müziğin çocukluğumda bana verdiği derin hüzün ve huzuru veriyordu... Zekai Tunca'nın Kürdi makamından okuduğu eser olan, Gülü Susuz, Seni Aşksız Bırakmam'ın bestesine yazılmış sözler beni benden almıştı...
Bir diğerini ise(Sagopa Kajmer - Muamma// Pessimist EP5) gündüz playa'da dinlerken fark etmiştim. Şarkı sırasında düzenli olarak "Allah Allah, ben bu müziği bir yerden biliyorum... ama nerden??" sorusunu soruyor ve "Acaba o dipsiz kuyu arşivimde(!) arasam mı bu şarkıyı?" diyordum. Neyse ki nöronlarım beni yormayarak doğru adrese yönlendirdiler. Aradığım müzik Beach House - You Came To Me'de gizliydi.
Biiğç Havs? Sago? Nasıl? Üeh?! Rispekt defalarca!

Genç indieler eleştirmeye bayılır şimdi. Böhür böhür hüzünlendikleri şarkıya scratchle eşlik eden bir adam görünce dıbır dıbır konuşurlar... Konuşsunlar efendim!
Invite your sister, into the garden,
Hadi bakalım.

Kolera - Sen Nasıl Bir İnsansın

Zekai Tunca - Gülü Susuz, Seni Aşksız Bırakmam (dinle versiyon)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Sagopa Kajmer - Muamma

Beach House - You Came To Me

Gömü



Phaseone türlü boğulmuşlukların tasvir komitesinde harıl harıl beat dökümüne koşuzlayan grupların ölümcül remikslerini yapmış kendince, ayrıca kendi albümü beleş olarak indirilebiling.

Burial - Archangel ( Phaseone Remix)

Grouper - Heavy Water (Phaseone Edit)

Panda Bear - I'm Not (Phaseone Remix)

Kestresyaratma


Bir Susurluk tostu bir ayrana fit olma durumlarıyla haşır neşer olurkene akabinde kulaklarda "Evdeki Ses" damdır dambır çalarkene, godoman cinsinden afişe fit olmak. Balıkesir yakınlarında olan Kabus Kerim görsün.

Cartel - Evdeki Ses

Kabus Kerim @ Myspace

Yannışımız Yok


Ebemi sittin Depeche Mode, sponsored by Just Like Tv

Depeche Mode'un büyüsü 90'ların bütün cicili-bicili-depresif veya her ne türde olursa olsun bütün müzisyenlerinden çok daha farklı bir şekilde tınlamaya devam ediyore, hala taş gibiler. O konsere gidilecek, o biletler alınacak, krizeinat stayl.

..There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies

Wrong

Wrong
..

Depeche Mode - Wrong


ter bastı ter

Müzik müzik üstüne, reader bindir albümleri üstüme üstüme,


Teknolojyadan uzaklarda kaldığım zamanlarda binlerce albümün, milyonlarca sıkılgan tarafından biparça canlı hissetme babında mümkün mertebe yine yine yeniden sömürlendiğini göreyazdım. Netbazlıaznazlı ortamlara geri dönüşlerde rastladığım en güzel şey ise Biblo isimli proje. Yakında Peyote Müzik'ten albüm çıkarmaya hazırlanan Proudpilot 'un yan kollarından olan Biblo şarkılarını last fm sayfasından çekmeniz mümkündür, ihbin ihbin ihbin.


Biblo - Benek

Biblo - and i


Biblo @ Myspace

Biblo @ Last Fm

MOOAARR GIMME MOOOAAR GIMMEE MOOOARR!!

No komment bir hayranlığım var... eleştiriye açık değilim.
Otur, dinle. Bundan güzeli yok hayatım, hah!

Daha ofisyal albüm çıkmamış, ikinci klibi çekmişler... remiks desen o hoo. Ben de yapıcam yakında bir remiks, sürpriz olsun.

Boyut değiştirtir bu kadın. Hayal kurdurdur. Kudurtur.
Daha önce de demiştim, God Save Karin!
Alın bakalım:

Fever Ray - If I Had A Heart(Fuck Buttons Remix)

Fever Ray - If I Had A Heart(FAMILIJEN REMIX)


When I Grow Up from Fever Ray on Vimeo.


If I Had A Heart from Fever Ray on Vimeo.


Not: Daha önce yazdığım Fever Ray yazısında The Knife'a benzediğinden bahsetmiştim. Bu konuda biraz yanıldığımı fark ettim. Fever Ray'deki sesler Knife'daki kadar yapay değil. Bir iç enerjisi var ve bunu azar azar yayıyor dinleyiciye. Birden dışarı çıkarmanız imkansız. Nayfın eğlencesi ve mizah anlayışı da Fever Ray'de olmayan özelliklerden. FR'de içsel bir yolculuk ve bunun ardından gelen savaşlar ve çekişmeler göz önüne çıkıyor.

Soap&Skin


Avusturya'lı Soap&Skin son yıllarda ne kadar boşsun ama çok hoşsun ah gözün doysun tarzı şirin kız vokallerden farklı duruşuyla dinler dinlemez göylümüzde yer edindi obiçim. Şuralardan buralardan albümü elde edinilebile, şömni şömni

Soap&Skin - Sleep

Soap&Skin @ Myspace

Dembedem


izmirella'da dışarı çıkışlarda nadirizasyon durumları mevcut, bir de Hayalbaz'in sokağa hiç adımlar atılmaz ya, artık gitmek için de sebep bulundu gibin. Dembedem'de iş var anacım, destek respek.

şartlı kaydet:

Dembedem Hayalbaz performansı

Dembedem @ Myspace

Fuji Kureta


İstanbul'dan Şahin Kureta ve Deniz Öztürk'ün procesi Fuji Kureta çok hoşbeşime gitti vallah billâh. Morr Music'teki birçok grubu havada karada geçer diyerekten cidden bir kulak vermenizi öneriyorum. Şarkılar ingilizce ve fransuazca downtempo ve hafif toytronic etiketine yakın bir seyirde. Myspace’lerinde yüklü olan şarkılarından Aunt Lotte ve Diaphanous de en sevdiğim icraatları şimdilik. Deneysel meneysel gitarlı kafa ütüleyicilerden ve zıpçıktı nu rave den bıkanlara ilaç maiyetinde.

www.myspace.com/fujikureta

http://www.fujikureta.com

Gri Albüm




The Beatles - The White Album + Jay-Z - The Black Album /%+&* Dj Danger Mouse = The Grey Album.

Danger Mouse'un zamanında popüler kültür amelesi Bansky ile mağazalardan Paris Hilton albümlerini aşırıp, remiksleyerek tekrar yerlerine koymuşlukları bilem olmuş, çok da über bir prodüktör kendisi, saygılar şirketten.

Dj Danger Mouse - 99 Problems

DJ Danger Mouse - Encore

counter on
blogger