Bu kule var ya dinleyici...





SEEK'N PUNK ID:

Genre: Punk / Chinese pop
Band Members: çok utangaçlar...
Influences : uzaylılardan pek bi etkilendiler.
Sounds Like : traktör, elektrik süpürgesi, jenaratör, planör v.b


Seek'n Punk says:

TüRKÇE SöZLü ELEKTRONiK MüZiĞiN öNCüSü BiZiZ!
misyonumuzu sevsinler, müziğimizi siksinler.
geçenlerde yaptığımız "gözlerindeki duvara işiyorum ıssız gecelerde" isimli duygu yüklü parçamızı yayından kaldırdık. grup elemanlarından biri telif haklarını almış, parca her dinlendiğinde diğer elemanlardan 3'er 5'er para tırtıklıyo. göt.

"harcanıyoruz buralarda"nın hikayesini anlatıcaktık burda ama ne gerek var. alt yapı çalıntı, vokaller de o an uyduruldu. bu kadar.
emeği geçenlere teşekkür yok. lan kayıt sırasında maç yaptınız ne teşekkürü. serseriler.

şaka bi yana tipin tipleri ve diğer arkadaşlar elinize sağlık, saolun. ilk kez sarkılarımızda anlamlı bikaç söz oldu ama onlar da almanca ve rusça.

evet dinleyici, ne yapman gerektiğini biliyosun.
yorma bizi.
kaybol.
uç.
zıpla.

Seek'n Punk mayspeys

Seek'n Punk - Harcanıyoruz Buralarda

Seek'n Punk - Kaldırdım Malı

Seek'n Punk - Açılan Penceremden Gir Yarim

Dava Zaten Tüm Dertlerden Kurtuluş




Derdiyoklar'ın Babylon'a gelişinden sonra pek debdebeli tartışmalar çıktıydı. Doğu-batı aşuresi babında, minimalist mekânımızda aile salonumuz vardır eksenine özdeş tartışmaları bir kenara koyarsak sahnede çalan farklıydı, dinleyen farklıydı, Derdiyoklar'ı izlerken çoğu insan birbirinden farklı şeyler anladı ve algıladı diye anımsıyorum.

Babylon hezeyanları ve kavgalarındaki sosyolojik anomaliler konulu ukelalık masterlarına girişmeden Ankara saykodelik geceleri kapsamında Derdiyoklar'ın vatana yeniden gelişini bildirmek istiyorum safi. İlkinin güzel anıları hala akıldaykene, bu etkinliğe katılmayan angaralılara ömürboyu imelih'li yarınlar diliyorum.


Derdiyoklar - Derdiyoklar


Derdiyoklar - Yavuk Bülbül

Mr. Cingilbört Yolda



Bonnie "Prince" Billy - I Am Goodbye

The Eternal


Sonic Youth'un son albümü The Eternal'dan yeni icraat, Kim Gordon'a bakkaldan gaste ekmek kapasım var, yaren+yaverin olayım.

Sonic Youth - Sacred Trixter

Nisan Yağmuru Gibin


Sebastien Tellier - La Ritournelle from Lucky Number Music on Vimeo.

Sébastien Tellier - La Ritournelle

Gel Vatandaş


Bu sene batmacasına konserler ve organizasyonlar yeniden pıtır pıtır çıkmaya başlıyor sanarsam. Gerçi ne konseri ne organizasyonu yemişim afedersiniz. Pasta küçük ayı büyük tarzında açılımlar bekliyoruz. Yine kerizi tokatlayanlar işlerine devam eder sanarsam. Bu arada güzel haberler babında 18'inde Jay Jay Johanson insanı yerden yere vuran son albümü Self Portrait ile Ghetto'da olacak, ayrıca 3 Mayıs'da "Bonnie Prince Billy" geliyor kralından. İçimizdeki İrlandalı bildirdi.

Tortoise & Bonnie Prince Billy - It's Expected I'm Gone

Jay Jay Johanson - Autumn Winter Spring

Kick it, kick it, kick it!


Beklenen albüm, I Feel Cream,  interweb semalarında gezinmeye başlamamışken, "Talk to Me" şimdilik idare edin şarkısı olarak öne sürüldü. Ohm mmayn goş, dedim. Formundan hiçbir şey kaybetmemiş bu hatun...
Çünkü Simian Mobile Disco, Drums Of Death, Digitalism ve Soulwax gibi isimler albümde Peaches'a eşlik etmişler. Albümü bir an önce dinleyip oradan oraya zıplamayı; bağırmayı arzuladım.
Beklentilerim arttı.

I Feel Cream, bu hafta elime geçti. İşte buradan.
Şarkıları playliste büyük bir heyecanla atıp shuffle'da karşıma çıkan ilk şarkısının beni nasıl da baştan çıkaracağına dair tahminlerde bulunurken mırıl mırıl electro-pop yapan bir vokalle karşılaştım.
Şarkıyı söyleyenin Lil' Kim veya Pink olabileceğine bile inandım ama Peaches olduğuna pek inanamadım.
Hatun prodüksüyonda başarılı isimlerle çalışmış... öyle diyorlar. Ama I Feel Cream'in büyük bir bölümü bildiğin MTV öğlen kuşağı. Açık hava diskosu.

Yanılıyorumdur belki.(Umarım.) O kadar da kötü de değildir. >>> Yok yok, bazı şarkılar o kadar da krem şokolat değil. Cazırdıyor gayet.
Aksini iddia edin, kanıtlarla gelin falan. >>> Trick or Treat, Mud, Mommy Complex, Show Stopper, Talk To Me. Bunlar ne?
Ama Peaches'ın hardcore electro feminist leş punk'ı bu değil. Pırıl pırıl bir ses olmamalı bu kadından duyduğum. >>> Belki de budur... Nerden biliyorsun?
Bilemedim...

Kimse bilmesin.


Warpaint


Warpaint pek indie şit durmamakta, bayan vokal olduğundan sevmişizdir belkim. Mesleki deformasyon zamanlarında popmop türlü rahatlatıcı müziklere sarmacaya devam.

Warpaint - Billie Holiday

Warpaint - Elephants

Ortaya Karışık


Mp3 kovalamayı mmorpg’ye benzemeye başladı bazı bazı, mp3 indir xp kazan filan. Lakin internetin toplu şizofreniye katkısı babında arkadaşlık ve karakter paylaşım sitelerinin bağımlılık yapma oranı ve sosyal davranışlara etkisi konulu ukeelalıklarımızı sonraya saklayaraktan Reader’dan bulunan yüzlerce albümün keleklik oranının son zamanlarda çok çok yüksek olması ve aradan bulunanlarında sadece birkaç şarkıyla insanı mutlu mesud etmesinden dolayı son zamanlarda kulaklara girenleri potpuri olaraktan paylaşasım geliyor safi:::::

İlk olaraktan değinmek istediğim The Antlers hafif shoegaze havalarında müzik yapan bir grup. Shoegaze etiketiyle de birçok berbat grubun ortada olduğu bu dönemde diğerlerinden çok daha başarılı geliyorlar kulaklara.. 2009 çıkışlı Hospice isimle albümlerini Baran’s World’den indirmeniz mümkündür.

The Antlers - Kettering

İkincil olaraktan ayılıp bayılarak dinlediğim Climax Golden Twins’den bahsedesim var. Kaset zamanlarından, cd lere ve internete kadar uzanan dönemde 3 formattada müzikal alanda üretmeye devam eden topluluğun albümleri her telden enstrümantal bazda süregelmekte. Zaman zaman balkan müziği gibi, zaman zaman diablo II arka plan şarkıları gibi bir enteresan.

Climax Golden Twins - For The Exited

Ayrıyetten son zamanlarda Motel de Moka’da gördükten sonra içimde depreşen The Magnetic Fields aşkıyla indirdiğim 95 yapımı albümleri Get Lost’da tam bir ilkokul piyesi albümü hissiyatı yaşattı bünyede. Ilgaz anadolunun sen yüce bir dağısın diyesim geliyor. Bahar gelir hoş gelir.

The Magnetic Fields - You and Me and The Moon

Casiotone For the Painfully Alone
ağabeymiz yeni albüm çıkarmış bu arada, yine bildiğimiz baydırak loop lar ve samimi sözleriyle insanı tavlıyor kendisi.

Casiotone For the Painfully Alone - You Were Alone

Gomez isimli grup ise indie-şit olup olmama arasında gidip geliyor bazı bazı. Airstream Driver isimli şarkılarını dinleyip gaza gelerek indirilen albümlerini dinledikten sonra pek düşünmeden silme veya harddiskin dibine gömme eylemleri yapıyor insan. Şayni hepi pipıl.

Gomez - Airstream Driver

counter on
blogger