Ortada Kuyu Var,Yandan Geç

Son aylarda girdiğimiz koşuşturmanın meyvesi Sobermagımızın tatili süresince biraz da buralara önem verelim dedik, ama dergiyle paralellik kurmakta da yarar görüyoruz,bu vesileyle kendi tanıttığımız ve biraz daha fazla gönül bağı kurduğumuz grupların birer ikişer mp3 ünü paylaşıp üşengeç okurların bele$ mp3 arzusunu birazcık dizginleyesimiz geldi :: zıng dizgıng::

Electrelane


Bazen gıcık kaparım böyle “hepsi-kız” gruplara bazen de hastası olurum kendilerinin, çoğuna gıcığım aslen.
Electrelane de gıcık bir grup şekil itibariylen, dışardan bakıp uyuz olmak çok kolay kendilerine, ama iyice dinleyince çok seviliyor vallahi, son albümlerinden Saturday en şömni şarkı bence.
Electrelane –Saturday




Emily Haines

"Metric’s lead singer Emily" ile başlayan cümlelerle tanıtılamasından tiksiniyorum Emily’nin . Kendisi hakkında övgü dolı yazılar, uzun uzun ciltler halinde aşk romanları yazasım geliyor. Aslında şarkı sözleri hayatımı değiştirmiyor veya mükemmel güzellikte bir üst insan değil ama işte gönül meseleleri bunlar. Emily ile frekanslarımız uydu, elektriğimiz tuttu diyerek seviyeyi düşüresim var.

Emily Haines and The Soft Skeleton-The Last Page

Emily Haines and The Soft Skeleton-Doctor Blind


Denali

Şu vakte kadar dinlediğim en arabesk gruplardan biridir Denali.Maura Davis hanfendinin kadife ve üstün sesi insanı ağlatma
ve düşüncelere sevk etme konusunda bir numaradır.Gerçi artık beraber müzik yapmayan bir grup olsalarda "liseli anlaşılmayan genç depresyonuyla" beraber tam gaz dinlenebilen harika bir grup,her şarkıda vokale hasta oluyoruz.




Denali- Surface

Denali - Everybody Knows


Autolux

Autolux çok gösterişsiz bir grup ama canavar gibi müzik yapmaktalar, space rock veya shoegaze etiketlerine boğulmuşlarsa da, tam olarak iki türü de icra ettikleri söylenemez, çok kafa ütülemek gibi bir dertleri olmasa da arada noise a da kayıyorlar,tek albümleri bulunmakta ama ikinci albümleri çıkınca büyük plak şirketleri ve mtv kendilerini hemen sahiplenip,meşhur edebilir. “Ben bu grubu daha önceden biliyorum ve 5 yaşımdan beri dinliyorum” diyebilmek için :

Autolux – Turnstile Blues


Baxter

Meleksi sesler korosunun İsveç şubesinden fırlayan Baxter da daima dinlenebilecek gruplar arasında yer almakta. Gerçek anlamda doğru düzgün trip-hop yapabilen ender gruplardan biri olduğunu sanarak ahkam kesmek istiyorum. Ayrıca"bi albüm çıkarın artık lan"diyorum




Baxter – Gonna Make It There

Baxter – My Day



Jenny Wilson

Kendileri yine soğuğun göbeğinde yeşermiş bir ruh olsada tam yaz aylarında dinlenilebilecek; gayet sakin ve tatlı bir pop müzik icra etmekte, ama hayat o kadar garip yerlere evrilmek üzere ki şu sıralar, kendisini dinlemek sizi bayabilir ama keyfiniz yerindeyse daha da mutlu-butlu eder insanı.Şeker bir müzik yapıyor tam anlamıyla aplamız

Jenny Wilson - Love Ain't Just a Four Letter Word

Jenny Wilson - Summer Time (the Roughest Time)


Şimdilik benden bu kadar,pası Hande hanıma atıyorum,auf fi der sin.

2 yorum:

Deniz Ural Temmuz 27, 2007  

Mmm, ne güzel bir yaz menüsü olmuş! Mutfakta biri mi var? :)

Radnor Temmuz 28, 2007  

mutfak duvarını kırdırıp mini bar koyacağım,salonla birleşecek burjuva evi olacak,haha:P ,
Sıcak+stajda blogları hatırladık,kış gelsin boşlarız buraları gene:p

counter on
blogger