Girl Monster



Afro-Karayip kökenli global müzikler üzerine araştırmalar yapan, müzik profesörü Vivien Goldman'ın Reggae-Dub-Funk(hatta punk) akımlarına epey haz duyduğunu ve ara sıra kayıt cihazını açık tutup seslendirdiği şarkılarda bu öğeleri kullandığını rahatlıkla görebiliyoruz. 70'li yıllarda sıkı dostu Bob Marley ve grubu The Wailers ile bir eve kapanıp, albümlerinin kayıt sürecini ve Bob Marley hakkında derin bilgileri içeren bir kitap(The Book Of Exodus) yazması da zaten bu durumu yeterli ölçüde açıklıyor.

Şahsen, reggae ile ilgilenmiyorsam ve Chicks On Speed'in Girl Monster albümü sayesinde kendisinden haberdar olduysam da Vivien biz daha portakalda vitaminken kulaklarımızın pasını silmeye geliyor; yıl 1981 iken, Dirty Washing EP'sinde kayıtlı bir çamaşırhane hikayesi anlatıyor(even in the Launderette, dıptısdıptıs)... Hikaye bir hanımfendi//beyefendi olup olmama konusunda kararsız kalmış ruhlarımıza düzensiz ritimlerle seslendiği için sınırsız dağıtma şansı tanıyor!! Aynı EP'de yine, Private Armies kafaları kısa sürede bir kadın beyni ile bulandırma konusunda başarılı oluyor ve benden sıkı bir 10 puan alıyor!!(10 puan 10 puan 10 puan)

Raggae'nin baygın melodileri ve ritimleri yaz aylarında güzel gidiyor, yağmur çiselerken ekşimeye başlıyorsa da Vivien kadın vokal bağımlılarının yüzünü güldürüyor; dinlemeye başladığınız ilk 2 dakika içerisinde reggae hakkında sabit fikirlilere hür adımlar atma cesaretini vermekle kalmayıp birden, "Diğer şarkıyı da dinleyin" iletisinin beyin hücrelerine sevinçle ilerlediklerini hissetmenize sebep oluyor. Üçüncü şarkıyı dinlemeniz yönündeki sinyaller ise Craig David'den duymaktan sıkılanlara sürprizli bir şarkı armağan ediyor ve "Aman Tanrım, bahar mı geldi yoksa!!" diyorsunuz. (Çok beklersiniz... Buz gibi soğur havalar birkaç güne kalmaz . Siz bulutlu ve yağmurlu şarkılarınızı hazır tutun bir köşede.) Dans etmeye başladığınızı da görür gibiyim buralardan... Evet evet, devam edin...
Bakalım, neler olacak?

Vivien Goldman @ web
Vivien Goldman @ myspace

Vivien Goldman - Launderette
Vivien Goldman - Private Armies
Vivien Goldman - Seven Days

3 yorum:

pınar üstel Mart 05, 2008  

aa çok sevdim, çok sağol handeciik

Radnor Mart 05, 2008  

"tuvalette bile huzur yok" isimli eseri çok beğenmek

dubphoto Mart 25, 2008  

http://jahalone.blogcu.com/

counter on
blogger