İkibiniyedigeçe Değerlendirmesi İkinci Kısım

Tırt listemin devamı da şöyledir:

5- Electrelane – No Shouts, No Calls

Güzel sesli bayan vokallere her daim hayranlığım mevcuttur lakin Electrelane hanımlarına olan hayranlığım daha çok şarkılarının güzelliğinden kaynaklanmakta. Albümdeki şarkılar belki çok albenili ve süslü değil ama dinleyince o kadar samimi bir hava oluşturuyorlar. Piyano, davul ve gitarın uyumuyla birleşen kız korosu misali vokallerle yapılmış Saturday, The Greater Times ve The Lighthouse gibi şarkılarda albümü gözümde yılın en sevilesi çalışmalarından biri haline getiriyor.

4- Caribou – Andorra

Listemde 4 sıraya koyduğum meşhur Caribou bey de geçmiş zamanlardan melodileri kulaklarımıza fısıldayarak oldukça etkileyici bir çalışma yaptı bence,. Şarkıların çoğunluğunun isimlerinin bin dokuz yüzlü yılların popüler bayan isimlerinden alan Andorra’daki isimlerin çoğunu şimdi nineler taşımakta ve şarkılar da o zamanlardan esintiler taşımakta. Bir yaz gecesi tembelliğiyle dinlenen albüm sıcak aylarda kulağımdan bir kere olsun düşmedi.

3- Tunng – Good Arrows

Etiketsiz ürün olmadığı gibi etiketlenmeyen grup da kalmadığından folktronic –toytronic isimlerinin üzerine iliştirildiği canım insanlardan oluşan Tunng da bu yılın en güzel albümlerinden birine imza attı bence, Good Arrows gerek müzikal altyapısı gerek sözleriyle bünyede ilginç çatlaklar açtı. Türdeşi Psaap’tan sonra bu sene dinlediğim en güzel şeylerden biriydi bana göre. Özellikle Bullets,Hands gibi şarkıları barındıran albümü dinlemeyenlerin çok şeyler kaçırdığını düşünmekteyim.

2- Husky Rescue - Ghost Is Not Real

2007 başlar başlamaz çıkan albümleriyle tanışmam biraz geç olan Finli Husky Rescue türdeşleri olan diğer downtempo-elektronik gruplarından farklı olarak daha masalsı ve duygusal bir albüm ortaya koydu bana göre, My Home Ghost’daki barındırdığı gelgitlerin güzelliğini bu sene yapılan albümlerin hiçbirinde hissedemedim kendi adıma.

1- Radiohead – In Rainbows

Listemin 1 numarasına koyduğum Radiohead hakkında kendi düşüncelerimden çok insanların düşüncelerine bakarsam herkesin bu insanlar hakkında aşırı önyargılı ve bir şeyler söylemeye çok istekli olduğunu görüyorum. Aslında basit bir şekilde özetlersem bu insanların yaptıkları müzik insanların hayatındaki bazı şeylerin değişmesine sebep oluyor- iyi veya kötü- ve bu şu an müzik yapan çoğu kimsenin başaramadığı çok özel bir durum. In Rainbows’da bu sene sonuna doğru çıkarak kafamda en çok çınlayan ve yeni yılda da uzun bir süre dinleyeceğim bir albüm olacak. Daha keşfedilecek birçok şey barındırdığını biliyorum.

mp3::
Caribou - Irene

Tunng- Bullets

Husky Rescue- My Home Ghost

"übermag için hazırlanmış iki çift kelamdır "

5 yorum:

Adsız Ocak 02, 2008  

ne güzel elestriler ve yaz1lar bunlar..
bu iyi iyi beceriyorsunuz
basar1lar1n1z1n devam1n1 dilerim..

Radnor Ocak 03, 2008  

çok teşekkür ederim,birilerinin üşenmeyip okuması ve yorum yapması pek hoş oluyo,.),,bu arada kimi seçtiysem listeye geldi-geliyor ist e,piyasayım galiba biraz zızız

stella Ocak 04, 2008  
Bu yorum yazar tarafından silindi.
stella Ocak 04, 2008  

Gönlümüzün bir numarası İnterpol :))

dino Ocak 07, 2008  

how are you, ne var yu?

counter on
blogger