Bozuk Kaset @ Trendsetter

Sevgili Misak Tunçboyacı a.k.a. Dr. Warp Trendsetter’daki Noize köşesinde bloğumuz hakkında çok güzel bir yazı yazmış, sizlerle paylaşalım istedik::


“ Dinlediğimiz çalışmalardan yapmış olduğumuz çıkarsamalar, hayatın daha kolay anlaşılır bir hala bürünmesine vesile olan bir aracı. Teknolojinin durdurulamaz bir ivme ile hızlandırılmış ilerici tavırlarına ve tüket tüket formülüne karşın, müzik ve hatırlattıkları hala elimizde bir şansın daha bulunduğunu gösteriyor. Sindirmiş olduğumuz ve içselleştirdiğimiz çalışmalar kurguyu daha iyi anlayarak diğer dinleyicilerle paylaşabilmemizi kolaycıl kılmakta. Bu minvalde Elektromaşina içersinde sizlerle paylaşmak istediğimiz Bozuk Kaset güncesi de böylesi bir türetme ve şarkıların ardını bakabilmemizi sağlayan yorumları ile takip edilesi bir site olarak sizlerin beğenisine sunuyoruz.

“Radnor” ve “Selofan”’dan mülhem bir yazınsal türetme sitesi olara tanımlayabileceğimiz Bozuk Kaset içerisinde keşfedilenler ile yad edilenleri bir çatı altında okuyabilmeniz mümkün. Alternatif / İndie müziklerinde seçkilerin anlaşılır bir dille, yeterli örnekleriyle paylaşımların yanı sıra, değerlendirmelerde daha çok gözden kaçmış alt okumalara kafa yoran,, gerektiğinde ülkenin dinlediği ve benimsediği müziklere dair eleştirel makalelerle de karşılaşabileceğiniz bir seçki söz konusu. Tümden yargılamak yerine anlaşılır açılımlar ile örneklemeler ile ilginç detayların ortaya çıkarttıklarının da altını çizelim. Müziğin sağı solu olmadan en direkt açılımlarına dair önermelere meraklıysanız, kültürün kütür kütür tüketilmesinden uzak bir anlayışa sahipseniz, Bozuk Kaset ayarlarınızı düzeltmeye hazır ve nazır… “


'Trendsetter Mecmuası-Nisan-2008'

3 yorum:

dino Nisan 20, 2008  

sizde sevdiğim şey şu:
artık kırıla kırıla parçalanmış olan iyi niyetin sizde görünür olması dışında, dünya gerçeği olan eklektik hali koruyor ve bunun içinden jenerasyonu tanımlayan bir söylemi sürdürüyor olmanız. kaset artık bozuk çünkü kaset kalmadı. daha buradan aslında meramınız kendini anlatmaya başlıyor. ayrıca izmir havasına da açık oluşunuz, sagopa kajmer'den de dem vuruşunuz gözden kaçmamalı.

güneşli günler :)
xx

Radnor Nisan 20, 2008  

pek müteşekkiriz vallahi de billahi de sizlere karşı, yaptığımız işi de "piyasayı boş bulduk, ortaya karışık takılıyoruz" şeklinde tanımlayasım var, önümüzdeki maçlara bakacağız, there is no okezyon

V/İ/L/A/V/Y/A

Deuss Ex Machina Nisan 20, 2008  

Keşkelerden çok çekmiş bir neslin üyesi olduğumdan kelli, alakaya maydanoz işlerle kendi kendilerine gurur duyan isimlerden çok daha iyilerinin olduğunun altını çizmek istedim. Birincisi bozukkaset bunu istisnasız bir biçimde öykünmeden gerçekleştiriyor. Önermeler geçiçi olmakla, kişiselleştirimekle itham edilmesine karşın/birlikte, alternatif (kapsam burada sadece indie değil, derdiyoklar da, zulal'de, john zorn'da, mbm vs.) müzik dinleyip işin yazınsal kısmında eleştiriyi de elinde tutabilen kaç günce/site/yazar varsa bundan bi haber kalmayalım diyorum. Çabanız sessiz kalmasın, sesiniz daim olsun.
Bir okur.

counter on
blogger