Onor Bumbum Röportajı


Orjinali şurda, ahanda şurda

Sitendeki özgeçmişinde Kimya Mühendisliği bölümünü bırakıp, MIAM’a geçtiğin yazıyordu, böyle keskin bir geçişi yapmana sebep olan şey nedir?

Onur Uzunismail: "Önce bir meslek sahibi ol sonra ne yaparsan yap" tutumuna sahip bir ailem vardı, MIAM'a girdikten sonra ne kadar ciddi olduğumu görüp bu konuda desteklemeye başladılar ama.

Genel olarak Onor Bumbum tek bir isim olarak tanınsa da sahnede birkaç kişiden oluşan bir ekiplesin, bize Onor Bumbum’un diğer üyelerinden bahsedebilir misin?

Diğer üyeler dediklerimiz genelde arkadaşlarım oluyordu, klavye çalıp vokal yaparken güzelliğiyle seyircinin dikkatini dağıtan Neslihan, bir yandan bas çalarken bir yandan da heybetli bir şekilde sahneyi koruyan emre gibi. Ama Smadj ile 2 Curlies projesine başladığımızdan beri Onor Bumbum konseri yapmadık, belki önümüzdeki sonbahar/kış yaparız.

Smadj ile beraber oluşturduğunuz 2 Curlies projesi nasıl ortaya çıktı?

Smadj, Burhan Ocal ve Trakya Allstars albümünü kaydediyordu MIAM'da, ben de asistanlık yapıyordum. Ara verdikleri bir zaman müzik, performans hakkında konuşma fırsatımız oldu. Daha sonrası da myspace - hadi birşeyler yapalım ve devamı şeklinde gelişti.

2 Curlies olarak yaptığınız performanslara nasıl tepkiler geliyor?

Genelde gelen tepkiler çok iyiydi fakat hem Smadj'ın yoğun programı hem de çalacak yerlerin çok fazla olmaması istediğimiz kadar performans vermemize olanak sağlayamadı ne yazık ki.

Onor Bumbum, 2 Curlies, Buggy Boy isimli projelerini tek bir çatı altında toplamayı düşünüyor musun? Yoksa hepsine ayrı kulvarlarda devam edecek misin?

Hepsine ayrı ayrı devam etmek zorundayım çünkü farklı farklı projeler olmalarının sebebi her projenin birbirinden epeyce bir farklı olması.

Elektronik müzik alanında son yıllarda Türkiye’de oldukça hareketlendi, Elec-Trip Records gibi şirketlerden de güzel işler çıkıyor, senin müzik piyasası hakkında düşüncelerin neler?

CD dediğimiz şeyin ölmesini bütün piyasa kabullendikten sonra her şey çok güzel olacak

Peki basılı bir albüm yapma düşüncen var mı?

Var tabi olmaz mı :)?

Tiptak.Com’un düzenlediği MiNiATLON Seri No.2 nasıl geçti?

Tiptak.com insanlarını çok seviyorum, hem çok iyi niyetliler hem de eleştiriye çok açıklar. Miniatlon No.2 sorunlu ses sistemine rağmen o kadar eğlenceli geçti ki, buradan çıkarılacak ders şu; ses sistemi falan bahane, insanlar şahane hehe.

Yakın zamanda seni canlı olarak izleyebilecek miyiz bir organizasyon var mı?

Bu sonbahar için artık konser ayarlayacağız umuyorum, çünkü çok uzun zaman oldu konser yapmayalı. Hem de bir sonraki konserde seyircilerin de etkileşebileceği bir takım küçük oyunlar yapmayı da planlıyorum.

Seyircinin etkileşebileceği derken?

Şu sıralar kullanıcının da dinlerken kendi yorumunu katabileceği, bir şeyler ekleyip çıkarabileceği interaktif şarkılar/performanslar üzerinde çalışıyorum. En yeni Onor Bumbum şarkısı 'neydi' bu işlerin ilk örneği. www.onorbumbum.com adresinden girip şarkıyı kendiniz miksleyebiliyor ve hatta ruh halinize göre şarkının sözlerini değiştirebiliyorsunuz.

Son olarak da şu aralar dinlediğin favori isimler kimler acaba?

Şu aralar Milosh diye bir arkadaşın yaptığı albümlere o kadar çok takmış durumdayım ki günde 3 kere dinliyorum aynı albümü

Çok teşekkürler. )

2 Curlies - Geriye

Onor Bumbum - Uyu Uyan


Onorbumbum Homepeyc

Onor Bumbum @ Myspace

2 Curlies @ myspace

1 yorum:

Sarp* Ekim 18, 2008  

(bkz: abdurrahman çelebi)

counter on
blogger