F91W


Son zamanlarda artan korna sesleri ve kazınmış saçlara özdeş olarak askere uğurladığımız insanların sayısındaki artışın fazlalığı birçoğunuzun dikkatine sebebiyet vermiştir. Her askere gidenin yaptığı fiks alışverişte en akılda kalıcı olanları yeşil çamaşırlar ve boyna bağlanan cüzdandan sonra asker saati gelir ki , bu bizim ilkokul sıralarında delicesine hayranı olduğumuz Casio F91W’den başkası da değildir. Bizimde yakınlarımızdan askerlere gidenler olduğundan serbest çağrışıma sığınaraktan az biraz F91 W’den bahsetme ihtiyacı hissettim.

Son yıllarda 90’lar fetişizmine paralel olarak gözle görülür ölçüde değerlenen eski Casio’lara ithafen ismini alan F91W kolektifi Türkiye’de gerçek anlamda genel geçer müziğin alternatif işler üretmeyi başaran bir oluşum olarak karşımıza çıkmakta. Genel olarak deneysel, elektronik, ambient ve drone’a yakın ev yapımı şarkılar üreten topluluğun ürünlerine genelde el altından dağıtılan cd’lerle veya ücretsiz olarak internet üzerinden ulaşmak mümkün.

F91W ‘de başlıca göze çarpan isimlere az biraz göz atarsak:

Loop, org ve sesin birleşiminden oluşan I Create Soundscapes, ambient ve drone a yakın bir eksende seyreyleyen Temiz No Miracle Here, dinlerken deneyselliğin dibine vurmuş bir casiotone for the painfully alone kafası yaşadığım Kahverengi Karton Ayı ve nu rave , french touch tabanlı müzikleriyle Tight White ilk dinleyişte kulağa hoş gelen isimlerden. Özellikle Tight White’ sevgili Harun İzer ile beraber İstanbul sahnelerinde yakalamanız mümkündür.

Sadede gelirsek Henüz taze bir oluşum olsa da, kendi çapında pasta tadında, Garip Adamlar vari bu tür oluşumlardan çıkan işlere ve etkinliklere sessiz kalmamanızı öneririz, zira kısıtlı olan piyasada bir de bu kriz ortamında boşa kürek çekme veya insanların kendilerine eylemesinden gayri her türlü güzel aksiyona ihtiyacımız olduğu aşikâr.


http://f91w.blogspot.com/

Kahverengi Karton Ayı @ Myspace


I Create Soundscapes @ Myspace

Tight White @ Myspace

temiz no miracle here @ Myspace

0 yorum:

counter on
blogger