Kara büyü


The Knife 2009 yılına kadar müzik yapmayacaktı. Nasıl da üzülüyordum.
Neyse, sonra 2008 yılı güzel haberlerle son buldu... Birisi Karin Djeijer'in bir başka proje ile // Fever Ray // Mart ayında kendi isminde bir albüm çıkaracağı; diğeri de The Knife'ın müzikal çalışmalarına geri dönüşü ve Eylül ayında prömiyerini yapacakları bir opera(Tomorrow In A Year adında) hazırladıklarıydı!!

Eylül ayına kadar sabretmeyi aklımın ucundan bile geçiremezken, Nayf hayranlarını Mart ayına kadar beklemelerini önerebilirdim. Fekat genç indieler sabırsız, blokların yüksek mevkiilerden, büyük leybıllardan tanıdıkları komşuoğulları kayınçoları var. Arz talep müesesesi tıkır tıkır işlemekte.. Bu sebepten de Fever Ray ile tanışmamız fazla bir zaman almadı.
If I Had A Heart adlı film müziğinden hallice çalışmanın bir iki ay kalp atışlarımızı bilmem kaç bpm'e çıkarmasından sonra klip ve albüm de gizli gizli masaüstlerimizde yer almaya başlayacak*başlıyor*başladı.

Fever Ray, Nayfsever kişiliklerin, Karinsever b-g-eyleri/bayanların delirmesine yol açabilir. İç çekmelerine müsaittir. Yer yer Olof'un sesini de duyuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Hatta bir soru sorabilirsiniz:
- Neden Fever Ray diye proje çıkartmışlar ki fazladan? bu bildiğin Nayf??!
Cevapları da geliyor sırayla...
Fever Ray daha karanlık. Hatta bariz karanlık.
Ilık ılık da değil. Buz gibi. Naneli. Okaliptüslü. Ekşi. Mayhoş.
Dans etmiyoruz. Oturduğumuz yerde kala kalıyoruz dinliyoruz. Mistik havaları kokluyoruz.
Albüm esnasında deneyimlenerek büyü hakkında daha çok bilgi sahibi oluyoruz.
Ateş yükseliyor. Süregeliyor...
Pik yapabilir. Dikkat!

Fever Ray >> Ofisyal

Fever Ray >> Mayspeys

Fever Ray >> Burdan yak
// rispekt to Bitersin.

0 yorum:

counter on
blogger