Unutsal

“Dünyada ne kadar da ilginç enteresan sorunlar var lakin haydi şimdi bütün eller havaya artık girdik hepimiz havaya “ şeklinde kemik çerçeveli kasmalımescit delikanlısı modunda veya “haykıracak nefesim kalmasa bile ellerim uzanır olduğun yere gözlerim görmese ben bulurum yine” tarzında banadokunmayanyılan anonim ortaklığıyla günlerini harcayan insan yığınları için duyarlılık veya politiklik belirten herhangi bir hareketin istemli istemsiz bir şekilde beyinde uyandırdığı hezeyansal çıkarımların ve safi unutulan ve unutturulan yüz binlerin solup giden özgür - eşit yaşama arzularının hepsinin nefesini kesmeye çalışan bu bağnazlığın dur durak bilmeden üstümüze sinmeye devam ettiğini görüyoruz.

19 Ocak diyoruz. Çünkü bu ülkenin kendi içindeki eşitlik, mutluluk ve gerçek demokratik bir toplum benliğini arzulayan ve bunun için çalışan bir insan; bütün bu gücetapıcıfaşistbağnazlar tarafından haince öldürüldü.

Küreseldomuzalgüçemicidiktatörlerin ve onların yerel yardakçılarının dünyasında seyirci olarak kalmayıp sesini çıkaranların canının okunmasını doğduğumuzdan beri izliyoruz. Bilgisizlikten içi boşalan toplumu, bilgi yüklemesiyle içi dolu gerizekalılara dönüştürülmesinden ifrit oluyorumz. Sizin de sıcak odalarınızda seyirci kalmadan bir şeylerin yolunda gitmediğine vakıf olmanızı arzuluyorum.

13 Melek bloğunda konuyla ilgili bir post ve video ya rastladım. Ayrıca Dino'nun yazısını da okumanızı çok önemle tavsiye etmekteyim.

http://13melek.blogspot.com/2009/01/hrant-iin-adalet-iin_21.html

http://dinoaah.blogspot.com/2009/01/19ocak.html

http://www.hranticinadaleticin.com/

http://deuss-makina.blogspot.com/2009/01/deuss-ex-machina-239-memorabilia-sireli.html

3 yorum:

Adsız Ocak 22, 2009  

merhaba güzel yazılar okudum. özellikle bu yazı ve içinde bulunan restleşme çok güzel çok etkileyici. içimden sayfanızdan bir kaç satırı aşırıp bir yerlere asmak geldi. yapabilir miyim bunu sakınca olur mu acaba.

Radnor Ocak 22, 2009  

kaynak gösterip istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

umit Ocak 05, 2010  

merhaba,
ben ümit kıvanç. 19 ocak'tan 19 ocak'a belgeselini yapan kişi. sayfanızda belgeselden bir parça yeralıyor. tabii insanların bu kadarını buradan izlemesi de güzel. ama yakın zamanda, oldukça kaliteli bir encoding ile, epeyce büyük izlenebilen ve ikinci yılı da kapsayan (ingilizce altyazılı) tam versiyonunu internete koydum. belki daha büyük ve kaliteli izlemek isteyenler için bir link koyabilirsiniz. filmi yapan insan olarak sevinirim böyle yaparsanız. hem böylelikle, hrant için kurduğum vimeo kanalına da girebilirler, hrant ile ilgili başka şeyleri de izleyebilirler.
doğrudan belgeseli izlemek isteyenler buraya tıklayabilir:
19 OCAK'TAN 19 OCAK'A
Hrant'ı anma gecesi ve Hrant Dink Vakfı ödül gecesi için yapılan kısa filmleri de izlemek isteyenler buraya tıklayabilir:
Hrant İçin Adalet İçin / For Hrant For Justice
iyi çalışmalar

counter on
blogger