İkibiniyedigeçe Değerlendirmesi Birinci Kısım

Yeni yılla beraber müzikal olaylarla ve gruplarla olan alakamızın had safhaya ulaşmasıyla beraber müzikal zevkimiz de fazlasıyla gelişti sanıyorum. Eskiden birkaç şarkısını dinleyebildiğimizde bile duygu patlamaları yaşatacak grupların çoğunu es geçmemizi sağlayacak fazlalıkta mp3 ve albümle dolu seneyi tamamlayıp geriye baktığımızda yeni türeyen birçok indie-shit grup, envai çeşit müzik türünü sentezleyen deneysel abiler, gitarını elinden düşürmeyen yeni romantikler ve seri üretime geçmiş disko topu müzisyenleriyle karşılaştık. Birçoğunu tüketip attıysak da, bir o kadarı da zihnimizde kendinden izler bıraktı.Bende kendi çapımda pasta kıvamında zevksel-renksel bir liste peydahladım. Buyrunuz:

10- PJ Harvey - White Chalk

Naçizane listeme 10. sırasındaki Pj Harvey hanımın şöyle bir durumu var ki : bir neslin liseli gençleri olarak çoğumuz aşıktı ona, biz büyüdük olgunlaştık fakat, Pj Harvey rocker şablonunda takılıp kalmaya devam etti yıllar yılı. Biz onu sevmeye devam edebilirdik elbet fakat White Chalk ile bütün işlerinden çok daha farklı ve gerçekçi bir iş yapınca iyiden iyiye takdirimizi kazandı ve inanılmaz sesiyle harika bir albüm kaydetti.



9- Noisettes - What's The Time Mr. Wolf?

İnsana dinleyince içini enerjiyle dolduran gruplardan biri olan Noisettes’i listeme almayı pek istedim. Çünkü yeni binyılın başında fırlayan The Strokes ,Yeah Yeah Yeahs gibi gruplar her ne kadar çok popüler olsalar da canavar gibi müzik yapmaktaydılar ve Noisettes’de bu grupların getirdiği havayı en iyi taşıyanlardan biri kanımca.

8- The Arcade Fire – Neon Bible

Bütün 2007’nin en iyi albümleri listelerinin değişmez ismi sanırım Arcade Fire. Kanada’lı grubun şarkı sözleri ve yarattığı atmosferle kendilerine hayran olmamak elde değil. Dünya gözüyle görmeyi en çok istediğimiz gruplardan biri haline gelen Montreal’li orkestrayı Neon Bible albümü mp3 playerlarda en fazla dönen albümlerden biri olmuştu.

7- Tracey Thorn – Out Of The Woods

Tracey Thorn bir çok zıpçıktı elektronik müzik içinde hem eğlenceli hem de hüzünlü şarkılarıyla yılın en güzel albümlerinden birine imza attı bence. It's All True’ ile bütün yazı geçirdikten sonra, The Magnetic Fields coverı “Grand Canyon" ile de sonbaharı geçiriverdim. Kendisinin Everything but The Girl zamanlarından bile daha iyi bir albüm yaptığını düşünmekteyim

6- Devendra Banhart – Smokey Rolls Down Thunder Canyon

Benim için yılın müzikal açıdan en hüzünlü durumu Devendra Banhart’ı kanlı canlı görememektir herhalde, aslında ilk albümünü dinleyince kendisine hiç ısınamamıştım fakat Smokey Rolls Down Thunder Canyon gerçekten hafif “freak” Banhart Beye hayran olmamı sağlayan bir albüm oldu. Seahorse, Bad Girl, Tonada Yanomaminista bu yıl duyduğum en iyi şarkılar arasında yer almakta.

Mp3:

Noisettes- Cannot Even (Break Free)

Tracey Thorn - It's All True

Arcade Fire - Black Wave- Bad Vibrations

"übermag için hazırlanmış iki çift kelamdır "

counter on
blogger