rüyada Klaus Nomi görmek


















Her şeyin sahteleşmeye başlayacağı ve renklerin her birine yapılan gri ilavesiyle donuklaştırılacak yılların içinde, armonik bir çözülmenin bile rahatlatamayacağı seslerin sentetik kompozisyonuna delalettir. Hayra alamet midir, bilinmez. Ancak kendinde bir devrim yapacağını gösterir. Devrimine yirmi yılda yankı bulacaksa şanslıdır gören kişi. Dünyada bir yerde yakacağı işaret fişeğini gören herkes onu kurtarmaya gelebilir ama kendini kurtarabilir mi, bilinmez. Bu anlamda risklidir. Çünkü o zamanını harcarken, sen zamanını bulmaya çalışansındır. O, kendini konumlandıramadığı formaldehit katkılı bir çağda çürümeyen bir kültür yarattı. Ama tüm koruyucu ilavelere rağmen bu çağ hala çürüyor ve çürüyecek.

Tanrı koruyucumuz olduğundan beri doğallığını kaybetmiş, sahte ve yapay tadıyla ve tüm yavanlığıyla içinde yaşadığımız bu evrenin en kötü yerinde, cennetten intihar etmiş bir mesihin Hitler'den kaçarken göğe yükselmesinden kırk yıl sonra yeryüzüne inmesi kıyamet alametiydi belli ki... Ama erken geldiğini fark etmiş olmalı ki, geri döndü.
Rüyaya girmesi de geç kalınmış bir devrime işarettir.

Mahşer günü verilecek olan ve açılışını İsrafil'in sûr konçertosu ile yapacağı konserde Klaus Nomi'nin icra edeceği -hazırlıkları tüm hızıyla süren- magnum opusunda, İsrafil de sûruyla eşlik edecektir. İlk eserde ölen her diri, Nomi'nin parçasıyla dirilecek ve sonun başlangıcını kutlayacaktır. Rüyada bu kutlamayı gören kişinin hayalini kurduğu ve yaşadığı çağdan en az yüz yıl sonra isimlendirilecek bir akımdan iki adet albümü çıkacak ve bu albümlerin de muhteşem sahne şovlarıyla bezeli konserleri olacaktır.

Klaus Nomi -Lighting Strikes  mediafire || youtube

yazı: yavuz cingöz,
        iz da niu biç of bozuk kaset.
        kamin' ap nekst!
        ekso ekso..

1 yorum:

SIZUMIZU Haziran 27, 2010  

hayırlı olsun iz da niu biç :)

counter on
blogger